Deze grote namen verkommeren in de B-kern: Een winters vertrek dringt zich op

Deze grote namen verkommeren in de B-kern: Een winters vertrek dringt zich op

Gepubliceerd: dinsdag 12 januari 2021 om 10:00di 12-01-2021 om 10:00

Laatste update: woensdag 13 januari 2021 om 21:25wo 13-01-2021 om 21:25

Voor enkele voetballers begint 2021 met grote onzekerheid. Sommige onder hen vertoeven in de B-kern en hoeven op geen kans meer te rekenen bij hun club. In die categorie vallen ook enkele grote namen, VoetbalPrimeur.be licht er enkele uit. Deze spelers zitten in een doodlopend straatje, een transfer of uitleenbeurt dringt zich dan ook op.

Krijgt Michel Vlap nog de kans om zich te bewijzen bij Anderlecht? De Nederlander lijkt op steeds minder krediet te kunnen rekenen bij coach Vincent Kompany. Toch opvallend, Vlap werd namelijk voor een miljoenenbedrag aangetrokken. Of de middenvelder zijn prijskaartje ooit weet te rechtvaardigen is nog maar de vraag, tegen OHL viel hij naast de selectie. Voor Vlap lijkt de emmer nu stilaan vol, de Nederlander zou inmiddels azen op een vertrek. Anderlecht zal hem echter niet voor een appel en een ei van de hand willen doen. Vlap zit in een lastig parket.

Vlap mag zich af en toe dan wel eens geïrriteerd uitlaten over zijn situatie, naast opperclown Didier Lamkel Ze verbleekt de Anderlecht-speler tot koorknaapje. De Kameroense spits maakt zichzelf al een hele poos onmogelijk bij Antwerp in de hoop zo een vertrek te forceren. Het trieste dieptepunt werd afgelopen week bereikt, Lamkel Ze arriveerde op het trainingscomplex in een shirtje van Anderlecht. De actie ging de wereld rond, helaas voor Lamkel Ze zagen ook potentiële overnemers de beelden. Het is dus nog maar de vraag of iemand het aandurft om de kleurrijke Kameroener over te nemen. Een nieuwe kans in de Antwerpse A-kern lijkt volledig uitgesloten.

Ook in Luik zijn ze hun spitsen liever kwijt dan rijk, Obbi Oulare en Felipe Avenatti werden naar de B-kern gestuurd. Beide spelers brengen niet wat er van werd verwacht, Standard wil dan ook af van hun zware salarissen. Avenatti kan rekenen op Belgische interesse, de Uruguayaan zal echter bereid moeten zijn om financieel in te leveren. Rond Oulare blijft het vooralsnog stil, Standard is op zoek naar potentiële overnemers.

Ten slotte lijkt ook Dries Wouters op zoek te mogen gaan naar een nieuwe club. De 23-jarige middenvelder viel afgelopen speeldag naast de kern, een teken aan de wand? Verrassend zou het allerminst zijn, Wouters wist nooit helemaal zijn stempel te drukken bij Genk en spendeert het merendeel van zijn tijd op de bank. Een overstap naar een ploeg waar hij wél elke week mag spelen zou logisch zijn. Dankzij zijn voorbeeldige mentaliteit lijkt het waarschijnlijk dat Genk niet al te moeilijk zal doen mocht er zich een geschikte overnemer melden.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Vertrekt Vlap deze winter bij Anderlecht?

Ja
59%
Nee
41%
(254 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws