UPDATE: Pech voor Ajax: 'Manchester United sluit andere deal'

UPDATE: Pech voor Ajax: 'Manchester United sluit andere deal'

Gepubliceerd: maandag 11 januari 2021 om 17:23ma 11-01-2021 om 17:23

Laatste update: maandag 11 januari 2021 om 19:15ma 11-01-2021 om 19:15

Ajax hoopt Timothy Fosu-Mensah nog deze transferperiode vast te leggen. Dat schrijft het Algemeen Dagblad. De verdediger van Manchester United zou echter ook begeerd worden door het Bayer Leverkusen van Peter Bosz.

Of het Ajax gaat lukken om de in Amsterdam opgeleide verdediger terug te halen is nog maar de vraag. Volgens het AD heeft de club van trainer Peter Bosz, die in het verleden ook werkzaam was in de Johan Cruijff Arena, de beste papieren om Fosu-Mensah over te nemen van Manchester United. Bij die club is de 23-jarige Nederlandse international op een zijspoor beland.

Naar verluidt zouden The Mancunians akkoord gaan met een 'kleine vergoeding' voor Fosu-Mensah, omdat hij in het bezit is van een aflopend contract. Manager Ole Gunnar Solskjaer liet eerder al weten dat de verdediger op de transferlijst staat, omdat hij niet meer in zijn plannen voorkomt. Toch was de Noor lovend over de instelling van de Amsterdammer.

Zondag liet directeur voetbalzaken Marc Overmars al weten dat er mogelijk nog meer stond te gebeuren bij Ajax in de winterse transferperiode. Wellicht doelde hij op het aantrekken van Fosu-Mensah, die rechts centraal achterin uit de voeten kan en daar de teleurstellende Perr Schuurs kan vervangen. Ook zou het kunnen dat de Amsterdammers voorsorteren op een vertrek van Edson Álvarez, die naar verluidt in de belangstelling van Valencia staat.

De bij Ajax opgeleide verdediger kan als rechtsback en centrale verdediger uit de voeten en debuteerde in het seizoen 2015/2016 in het eerste elftal van Manchester United. Ook werd Fosu-Mensah al eens verhuurd aan Fulham en Crystal Palace. In totaal heeft de stopper 49 Premier League-wedstrijden achter zijn naam staan.

Deze winter haalde Ajax voor 22,5 miljoen euro  Sébastien Haller al in huis. 

Update: De poging van Ajax om Timothy Fosu-Mensah voor de neus van Bayer Leverkusen weg te kapen is mislukt. Transferexpert Fabrizio Romano van Sky Sport Italia meldt dat Leverkusen en Manchester United het eens zijn geworden over een transfer. De Nederlander zou al persoonlijk akkoord zijn met de ploeg van trainer Peter Bosz. Naar verluidt laat de officiële aankondiging niet lang op zich wachten.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws