Breaking news

Antwerp FC werkt aan komst van Gaich: "Maar het is nog niet definitief"

Club Brugge één jaar later: Hoe doen de winteraankopen uit 2020 het nu?

Club Brugge één jaar later: Hoe doen de winteraankopen uit 2020 het nu?

Gepubliceerd: dinsdag 12 januari 2021 om 09:30di 12-01-2021 om 09:30

Laatste update: dinsdag 12 januari 2021 om 15:26di 12-01-2021 om 15:26

De winterse transferperiode wordt traditioneel gezien als een risicovolle onderneming. Het is een komen en gaan van noodoplossingen, spelers uit vorm en risicovolle buitenkansjes. De januarimercato heeft dan ook meer weg van een casino dan een transfermarkt. VoetbalPrimeur.be zoekt uit of het gokspel van de topclubs vorig jaar, één jaar later de club iets heeft bijgebracht. Vandaag: Club Brugge.

De spitsenpositie is al een tijdje een heikel punt bij Club Brugge (tot nu?). Het was dan ook geen verrassing dat Club Brugge afgelopen winter driftig op zoek ging naar een spits. Lange tijd leek Adolfo Gaich de toptransfer te worden, de transfersoap kende echter geen verlossende ontknoping waarna de Argentijn richting Rusland trok. Club greep dan wel naast Gaich, het haalde wel twee andere spitsen binnen tijdens de wintermercato in 2020.

Deals

Toen het duidelijk werd dat Gaich halen niet haalbaar was veranderde Club het geweer snel van schouder. Van Argentinië ging de blik richting Tsjechië, daar maakte Michael Krmencik het mooie weer bij Viktoria Pilzen. Club dacht zijn topspits beet te hebben en legde maar liefst zes miljoen euro op tafel. De hoge verwachtingen kon de Tsjech nooit inlossen, een jaar later nam Club dan ook al weer afscheid van Krmencik.

Krmencik was trouwens niet de enigste aanvaller die in de winter de Brugse kern kwam versterken. Ook Youssouph Badji werd een jaar geleden binnengehaald, weliswaar met het oog op de toekomst. De piepjonge Senegalees (19 jaar) kwam over van Casa Sports, een club uit zijn thuisland. Ondanks zijn jonge leeftijd maakte Badji al aardig wat indruk, vooral in de voorbereiding op het nieuwe seizoen overtuigde hij. Het leverde hem enkele basisplaatsen op dit seizoen, de aanval van Club dragen is echter nog te veel gevraagd. Badji maakt dan ook vooral deel uit van de beloftenkern, al kan hij op de langere termijn een erg interessante speler worden voor de A-kern van Club. In Brugge geloven ze er alvast hard in.

Verdict

Club dacht met de komst van Krmencik eindelijk de achilleshiel in het elftal op te lossen, niets was echter minder waar. De Tsjech kon niet overtuigen en is een jaar later alweer weg. Het peperdure prijskaartje maakt het des te pijnlijker en wettigt eigenlijk al een slecht winterrapport. Het talent van die andere aankoop, Youssouph Badji, verzacht de pijn echter. Weet de Senegalees door te breken brengt hij mogelijk een heel stuk meer op dan het verloren geld dat aan Krmencik werd gespendeerd. Het is nog afwachtten hoe het uitdraait, goede hoop is echter gerechtvaardigd. Desalniettemin, de wintermercato 2020 is er eentje om snel te vergeten voor Club Brugge.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Hoeveel op 10 geef jij de transferwinter van Club Brugge in 2020?

(288 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws