Referee Department geeft fans Club Brugge gelijk: 'De Ridder verdiende rood'

Referee Department geeft fans Club Brugge gelijk: 'De Ridder verdiende rood'

11-01-2021 15:50 Laatste update: 16:01
51

Na de partij tussen STVV en Club Brugge was er veel te doen om de fout van Steve De Ridder. De middenvelder van STVV ging op het been van Charles De Ketelaere staan, die het uitkermde van de pijn. De Ridder kreeg maar een gele kaart. Niet zwaar genoeg, zo blijkt nu.

In de partij kreeg De Ridder amper geel van scheidsrechter Bert Put en ook VAR Jan Boterberg greep niet in bij de fase. Een foute beslissing, zo geeft men nu aan bij het Refereeing Department. Volgens het voetbalorgaan had De Ridder namelijk een rode kaart moeten krijgen. Dat meldt het via de officiële kanalen.

'De Ridder brengt de veiligheid van de tegenstander in gevaar. De scheidsrechter geeft een gele kaart voor deze ingreep', schrijft men. 'Het Referee Department verwacht dat de scheidsrechter een rode kaart geeft voor ernstig gemeen spel en verwacht een on field review (VAR Interventie) ondanks er geen hoge intensiteit en snelheid bij de fout aanwezig was.'

De middenvelder van STVV komt dus heel goed weg, want ook het Bondsparket kan niet meer ingrijpen. De Ridder komt er dus vanaf zonder schorsing. Datzelfde lot was Hans Vanaken niet beschoren. Voor een soortgelijke fase voor de winterstop werd hij wél uitgesloten én kreeg hij er nog een extra schorsing bovenop.