Niemand doet ‘beter’: Al zeven rode kaarten voor STVV dit seizoen

Niemand doet ‘beter’: Al zeven rode kaarten voor STVV dit seizoen

11-01-2021 15:15
2

Sint-Truiden en rode kaarten, het blijft een opvallende constante dit seizoen. Ook tegen Club Brugge was het weer prijs, Nazon pakte al de zevende rode kaart dit seizoen bij de Limburgers. Niemand doet ‘beter’, KRC Genk is de eerste achtervolger met vier stuks.

Vier keer rechtstreeks rood, drie keer een tweede gele kaart. De balans bij STVV oogt roodkleurig, geen enkele ploeg viel al zo vaak met een man minder. Coach Peter Maes is zich daar van bewust en hekelt de domme overtredingen. "Rode kaarten in een duel kan je pakken, dat is eigen aan het voetbal. Maar domme rode kaarten, zoals die van Nazon, kan ik in geen geval tolereren", citeert Het Laatste Nieuws een kwade Maes.

Het kaarteneuvel is trouwens niets nieuws, ook vorig seizoen werd er tot vier keer toe een STVV-speler uitgesloten. Toen deed enkel Standard ‘beter’ met zes uitsluitingen. Dit seizoen lijkt niemand STVV te gaan overtreffen. Genk komt het dichtst in de buurt met vier uitsluitingen, nadien volgen onder meer Standard en Antwerp met elk drie uitsluitingen tot dusver. De meest faire ploeg is Beerschot, nog geen enkele Beerschot-speler werd dit seizoen van het veld gestuurd.