Kritiek op Hazard groeit, maar er is ook hoop: Dit zal zijn carrière verlengen

Kritiek op Hazard groeit, maar er is ook hoop: "Dit zal zijn carrière verlengen"

11-01-2021 14:15
7

Eden Hazard mocht het afgelopen weekend nog eens in de basis beginnen bij Real Madrid. Een groot succes werd het niet, Hazard speelde een anonieme wedstrijd en Real kwam niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen de voorlaatste in de stand. De kritiek op Hazard was werd weer wat luider bij fans en pers.

"Het merendeel van de match was hij onzichtbaar", citeert Het Nieuwsblad Real-watcher Mario Cortegana. "Dat is niet enkel zijn fout, het hele team was gewoon slecht. Maar door de prijs van Hazard gaat er nu eenmaal meer aandacht richting hem, de fans willen eindelijk eens zien waarom hij zo duur was", vat Cortegana het gevoel van de fans samen.

"Op een bepaald moment was hij één van de beste vijf spelers ter wereld, het voetballen kan hij nog niet verleerd zijn. Het probleem is dat deze situatie al anderhalf jaar aanhoudt, ik begrijp dat de fans beginnen te twijfelen", aldus de journalist. Cortegana besloot echter wel op een positieve noot.

"Hij lijkt nu wel eindelijk voor de eerste keer pijnvrij te voetballen, dat is een stap in de goede richting. Sommige waarnemers denken dat hij inmiddels te oud is om nog helemaal terug te keren maar daar ben ik het niet mee eens. De inactiviteit die hij heeft gekend zal zijn carrière net verlengen", besluit de journalist hoopvol.