Verheyen stelt zich vragen bij KRC Genk: Waarom krijgt hij de voorkeur?

Verheyen stelt zich vragen bij KRC Genk: "Waarom krijgt hij de voorkeur?"

11-01-2021 11:00
9

KRC Genk ging zaterdag de boot in bij KV Kortrijk. John van den Brom heeft zijn opstelling de laatste weken omgegooid, maar dat was volgens Gert Verheyen niet het beste idee.

"De omschakeling van een 3-4-3 naar een 4-3-3 leek op Eupen nog geen probleem voor Genk. Dat bleek het op Kortrijk wel", legt Verheyen uit bij Het Nieuwsblad.

"Sinds die wijziging kwam er centraal op het middenveld een plek bij. Die plek wordt ingenomen door Toma, terwijl Kouassi om onverklaarbare reden de voorkeur krijgt op Hrosovsky. Even onverklaarbaar als het knieverband waarmee hij speelt. Een jaar geleden was zijn knie al omzwachteld, nu nog steeds. In Eupen was Kouassi niet goed, op Kortrijk evenmin", klinkt het streng.

De nieuwe opstelling is ook geen goed nieuws voor Carlos Cuesta. "Met Muñoz er nog bij oogde Genk stabieler en gaf het minder kansen weg. Vooral Cuesta heeft daar last van. Als middelste verdediger, met Lucumi en Muñoz aan weerskanten, kunnen de prestaties van Cuesta er nog mee door. Nu was er te veel ruimte tussen de twee centrale verdedigers en stond hij vaak te zwemmen. Of hoe de keuze voor een viermansdefensie zich wreekte in twee linies."