Boskamp is duidelijk over Gouden Schoen Holzhauser: Viel helemaal door de mand

Boskamp is duidelijk over Gouden Schoen Holzhauser: "Viel helemaal door de mand"

11-01-2021 09:44
3

Voor de Gouden Schoen wordt Raphael Holzhauser (K. Beerschot V.A) gezien als één van de topfavorieten om de prijs in de wacht te slepen. Onterecht volgens oud-bondscoach René Vandereycken. Ook Johan Boskamp zou de Gouden Schoen niet aan Holzhauser geven.

"Ik zou de Gouden Schoen aan Holzhauser geven op één voorwaarde: als elke ploeg op zijn tempo speelt", zegt de Nederlander in Het Laatste Nieuws. "Ik heb nog eens speciaal op hem gelet tegen Anderlecht. Holzhauser was overal te laat. Zijn rechtstreekse tegenstander ging altijd van hem weg, ze waren altijd aanspeelbaar", klinkt het.

Volgens Boskamp verdient Holzhauser de Schoen dan ook niet. "Aanvallend ging het nog zolang Tissoudali op het veld stond. Dát vind ik echt een heel goeie, met diepgang in zijn spel. Maar toen die Tissoudali uitviel met een blessure, viel Holzhauser bij mij helemaal door de mand. Hij is een hele goeie voetballer in zíjn tempo, maar meer kan ik niet zeggen", klinkt het.

Topclubs
Tegen de Belgische topclubs had Holzhauser het dan ook meermaals moeilijk. "Als je bepalend bent, doe je dat ook in de grote wedstrijden. Als Holzhauser zo'n fantastische voetballer was als sommigen ervan willen maken, dan is het toch raar dat hij nergens anders naartoe kon dan naar Beerschot in Tweede Klasse. Het is een goeie voetballer, maar op zijn tempo", besluit Boskamp.