Vierde buitenlands debuut, vierde keer dat Dost (Club Brugge) scoort

Vierde buitenlands debuut, vierde keer dat Dost (Club Brugge) scoort

11-01-2021 08:56
4

Veel beter kon Bas Dost niet debuteren bij Club Brugge. Na amper twaalf minuten en bij één van zijn eerste balcontacten schoot de Nederlander onhoudbaar in doel na een knappe assist van Charles De Ketelaere. Eerste minuten, eerste goal. Al gebeurde dat wel vaker bij Dost.

Dat Dost goed bij schot is bewees de Nederlander al meteen. Maar dat deed hij ook bij zijn overige buitenlandse clubs. En ook bij zijn debuut. Zo kon Dost bij zijn debuut voor VfL Wolfsburg, Sporting Portugal én Eintracht Frankfurt steeds scoren "Dit doelpunt geeft meteen vertrouwen", reageert Dost op de clubsite.

"Het was een fantastische voorzet van Charles. Ik zag de bal komen en toen wist ik al dat er een grote kans was dat die erin ging. Het meteen uithalen is wat ik kan en dat moet ik laten zien. Die bal was perfect en ik schoot hem technisch goed in", vertelt de Nederlander.

Toch beseft Dost dat het nog niet helemaal perfect is en hij nog beter kan. "Ik ben nieuw en de spelers weten niet hoe ze me in stelling moeten brengen. Daar hebben we veel op getraind deze week en de jongens hebben dat goed omgezet. Ze brachten me een paar keer in stelling. Noa gaf me ook een geweldige bal die ik niet goed kopte. We zijn pas een week aan de gang, maar ik ben tevreden", besluit hij.