Boskamp heeft opvallende top drie voor Gouden Schoen, geen favorieten te zien

Boskamp heeft opvallende top drie voor Gouden Schoen, geen favorieten te zien

11-01-2021 08:45
7

De Gouden Schoen staat komende woensdag op het programma en dan kennen we eindelijk de opvolger van Hans Vanaken. Inmiddels heeft Johan Boskamp ook zijn drie stemmen bekendgemaakt.

Voor de Gouden Schoen worden Lior Refaelov (Royal Antwerp FC), Raphael Holzhauser (K. Beerschot V.A) en Theo Bongonda/Paul Onuachu (KRC Genk) tot de topfavorieten gerekend. Zij kregen echter geen stem van Boskamp.

"Ik heb Simon Mignolet op één gezet, omdat ik vind dat hij een constant jaar heeft gehad. Hij heeft geen dipje gehad", zegt Boskamp bij Het Laatste Nieuws. "Sinds ook de beste keeper wordt verkozen, worden keepers vergeten voor de Gouden Schoen. Maar Simon heeft het heel het jaar door goed gedaan. Altijd meevoetballen, belangrijke reddingen. Toen de ploeg slechte momenten kende, bleef hij overeind. Daarom heb ik voor hem gekozen", klinkt het.

De andere stemmen
Daarnaast kiest hij voor nog twee opvallende outsiders. "Op twee heb ik Joris Kayembe van Sporting Charleroi gezet. Normaal kijk ik niet naar Charleroi, maar ik doe dat wel voor hem, omdat hij als linksback altijd wil voetballen. Niemand spreekt over hem, maar ik ben gek op hem", klinkt het.

Ook de derde stem van Boskamp gaat naar Club Brugge. "Op drie heb ik Charles De Ketelaere gezet. Dat vind ik ook een fantastische voetballer. Alleen heb ik schrik dat hij na de komst van Bas Dost het kind van de rekening wordt. Lang gaan ze er niet uit halen. Je zou er Diatta ook uit kunnen halen voor De Ketelaere, maar dat geloof ik niet. Ik baal van het idee dat dat die jongen ernaast zou vallen", besluit Boskamp.

Valt er net uit
Al had een derde stem ook voor Standard kunnen zijn. "Normaal had ik Zinho Vanheusden ook altijd bij mijn eerste drie gezet, maar die jongen is te snel uitgevallen met een blessure. Jammer, want als Zinho fit is, mag hij van mij zo in de nationale ploeg. Hij heeft uitstraling. Een fitte Vanheusden had bij mij altijd op één of twee gestaan", besluit Boskamp.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie