Onrustwekkend nieuws over Witsel, Martinez wil hem nog niet opgeven voor EK

Onrustwekkend nieuws over Witsel, Martinez wil hem nog niet opgeven voor EK

11-01-2021 08:15 Laatste update: 08:20

Zorgen voor Borussia Dortmund, zorgen voor de Rode Duivels en zorgen voor Axel Witsel. In het duel tegen RB Leipzig raakte de middenvelder geblesseerd aan de achillespees en moest hij hinkend van het veld. Er wacht hem nu een maandenlange revalidatie, met mogelijk ook geen EK als gevolg?

Een gescheurde achillespees is het verdict voor Witsel. De Rode Duivel staat nu een maandenlange revalidatie te wachten. "Axel gelooft er nog in, maar hij weet ook dat er een mirakel nodig is", gaf zijn vader Thierry Witsel al aan. Maar het EK? Dat lijkt in het gedrang te komen. "Ik had al contact met Axel en ik stel vast hij sterk en positief blijft", reageerde bondscoach Roberto Martinez bij Het Nieuwsblad.

Ook de bondscoach wil Witsel nog niet opgeven. "Hij gaat er goed mee om. We gaan geen beslissingen overhaasten. Ik denk zelfs nog niet na over een vervanger. Axel kan nog mee naar het EK. Het is een blessure die tussen de vier en zeven maanden kan duren. We gaan in juni tot de laatste seconde wachten om de selectie bekend te maken, dan krijgt hij zo veel mogelijk tijd om volledig fit te geraken", klinkt het.

De Rode Duivels missen Witsel alvast bij de start van de WK-voorronde in maart. Dan nemen de Rode Duivels het op tegen Wales, Tsjechië en Wit-Rusland. Of hij fit raakt voor het EK in juni is nog maar de vraag.