'RSC Anderlecht dreigt Sambi Lokonga te verliezen na interesse van AC Milan'

'RSC Anderlecht dreigt Sambi Lokonga te verliezen na interesse van AC Milan'

11-01-2021 07:45
11

RSC Anderlecht zag met Jérémy Doku dit seizoen al een talentvolle jeugdspeler richting het buitenland vertrekken. Ook Albert Sambi Lokonga kan de club verlaten, maar dat is niet naar de zin van Anderlecht.

Volgens Het Laatste Nieuws is AC Milan van plan om Sambi Lokonga naar Italië te lokken. De middenvelder staat op de radar van de Italiaanse topclub, dat eerder al Alexis Saelemaekers aantrok. Maar AC Milan zal moeten wachten om Sambi Lokonga in huis te halen. Zo klinkt het dat Anderlecht niet van plan is om Sambi Lokonga deze transferperiode te laten gaan.

Bij Anderlecht is men dringend op zoek naar geld, maar beseft men ook dat het vertrek van een nieuwe sterkhouder opvangen bijzonder moeilijk wordt. Eerder deze transferperiode zag het Percy Tau ook al vertrekken.

Sambi Lokonga verloor aan het begin van dit seizoen zijn basisplek nog, maar knokte zich terug in de gratie van Vincent Kompany en is nu niet meer weg te denken uit de basiself. Zijn marktwaarde wordt geschat op tien miljoen euro, al hoopt Anderlecht daar een veelvoud van te krijgen voor Sambi Lokonga.