David (ex-KAA Gent) nipt in top tien, ook sterkhouder van OHL krijgt plekje

David (ex-KAA Gent) nipt in top tien, ook sterkhouder van OHL krijgt plekje

Gepubliceerd: maandag 11 januari 2021 om 07:28ma 11-01-2021 om 07:28

De Gouden Schoen sluipt stilaan dichterbij en ook de namen die het niet geworden zijn worden zo stilaan bekend. Maandag krijgen we de nummer 9 en 10.

De Gouden Schoen zal dit seizoen al zeker niet naar KAA Gent of Oud-Heverlee Leuven gaan. De best presterende Buffalo van vorig seizoen, Jonathan David, staat namelijk amper op de tiende plek in de stand.

De Canadees was vorig seizoen nog de grote sterkhouder bij Gent en hielp de Buffalo's bijna eigenhandig aan de tweede plek. Zijn prestaties verzilverde hij ook met een transfer naar Lille OSC, maar niet met een Gouden Schoen. Hij eindigt met veertien punten op een tiende plek.

OHL-sterkhouder
Boven hem eindigt Xavier Mercier, de grote uitblinker van OHL dit seizoen. De 31-jarige Fransman werd als één van de verre outsiders gezien om de Schoen te pakken en eindigt uiteindelijk op plek negen. Na zijn zes doelpunten en elf assists in 21 partijen kreeg hij 23 punten.

Met nog acht plekken te gaan wordt het bijzonder spannend. Woensdagavond kennen we dan uiteindelijk wie de opvolger van Hans Vanaken wordt.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws