Clement is Trainer van het Jaar, enkele opvallende namen bij de uitslag

Clement is Trainer van het Jaar, enkele opvallende namen bij de uitslag

11-01-2021 07:13
47

Geen 'echt' Gala van de Gouden Schoen, waardoor enkele prijzen nu al eerder bekend raken. Eerder won Simon Mignolet al de prijs voor Doelman van het Jaar. Nu gaat Club Brugge en meer bepaald Philippe Clement opnieuw met een prijs lopen. De trainer van Blauw-Zwart werd ook verkozen tot Trainer van het Jaar.

Dat meldt Het Laatste Nieuws. De trainer van Club Brugge, die met Blauw-Zwart kampioen werd en momenteel op een eerste plek staat in de stand, werd met grote voorsprong verkozen tot Trainer van het Jaar.

Clement pakte uiteindelijk 335 punten, terwijl eerste achtervolger Hernan Losada van K. Beerschot V.A 196 punten kreeg. Ivan Leko, voormalig trainer van Royal Antwerp FC, vervolledigt de top drie met 163 punten.

Marc Brys die met Oud-Heverlee Leuven overtuigt na de promotie staat op een vierde plek in de stand, terwijl Karim Belhocine met 81 punten ook nog een plekje in de top vijf krijgt. Vincent Kompany moet zich tevreden stellen met een gedeelde negende plek. De trainer van RSC Anderlecht kreeg zeven punten.

Bij de uitslag ook enkele opvallende cijfers. Zo kreeg Moeskroen-trainer Jorge Simao, die pas sinds 20 oktober coach is van de club, al vier punten. Ook Adnan Custovic (KV Oostende, 2), Hannes Wolf (KRC Genk, 1), Hein Vanhaezebrouck (KAA Gent, 1) en John van den Brom (KRC Genk, 1) kregen ondanks een beperkte tijd of mindere resultaten toch punten.

De uitslag
1. Philippe Clement (Club Brugge) – 335
2. Hernan Losada (Beerschot) – 196
3. Ivan Leko (Antwerp) – 163
4. Marc Brys (OH Leuven) – 133
5. Karim Belhocine (Sporting Charleroi) – 81
6. Alexander Blessin (KV Oostende) – 16
7. Jess Thorup (KAA Gent/Genk) – 9
Bernd Storck (Cercle Brugge) – 9
9. Benat San José (Eupen) – 7
Vincent Kompany (Anderlecht) – 7
Wouter Vrancken (KV Mechelen) – 7
12. Jorge Simão (Moeskroen) – 4
Nicky Hayen (STVV/Waasland-Beveren) – 4
Frank Vercauteren (Anderlecht) – 4
15. Laszlo Bölöni (Antwerp/Gent) – 3
16. Adnan Custovic (KV Oostende) – 2
17. Hannes Wolf (Genk) – 1
Hein Vanhaezebrouck (Gent) – 1
John van den Brom (Genk) – 1
Yves Vanderhaeghe (KV Kortrijk) – 1