'Miljoenenaankoop Vlap aast na nieuwe niet-selectie op vertrek bij Anderlecht'

'Miljoenenaankoop Vlap aast na nieuwe niet-selectie op vertrek bij Anderlecht'

11-01-2021 06:56 Laatste update: 07:15
23

Voor Michel Vlap is de maat stilaan vol. De miljoenenaankoop van RSC Anderlecht heeft zijn zinnen gezet op een vertrek bij de club nadat hij alweer gepasseerd werd.

Na amper anderhalf seizoen lijkt het al einde verhaal te zijn voor Vlap bij Anderlecht. De Nederlander werd opnieuw gepasseerd door trainer Vincent Kompany en haalde de selectie niet voor de partij tegen Oud-Heverlee Leuven. De druppel die de emmer deed overlopen bij Vlap, die volgens Het Laatste Nieuws nu aast op een vertrek.

Voor Anderlecht hoeft Vlap niet weg, zeker niet na het vertrek van Percy Tau en de drukke kalender voor de Brusselaars. Maar het sluit een transfer niet uit. De club gelooft ook niet dat er een club het gevraagd geld op tafel zal leggen voor een definitieve transfer en mikt dus eerder op een uitleenbeurt. In Nederland klinkt het dat er interesse is, maar Anderlecht heeft nog niets concreets vernomen.

Vlap werd met grote verwachtingen voor zo'n zeven miljoen euro in huis gehaald. In zijn eerste jaar kende hij ups en downs, maar eindigde hij het seizoen toch met tien doelpunten. Dit seizoen staat de teller op nul doelpunten en nul assists na zeven wedstrijden.