Brys vond zege tegen Anderlecht niet onverdiend: Sterker in de eerste helft

Brys vond zege tegen Anderlecht niet onverdiend: "Sterker in de eerste helft"

10-01-2021 22:47
19

Oud-Heverlee Leuven zette RSC Anderlecht een hak bij de start van 2021. De bezoekers hadden het duel aan Den Dreef altijd naar zich toe moeten trekken, maar in het slot liepen ze in het spreekwoordelijke mes. Toch vindt trainer Marc Brys niet dat die driepunter gestolen was.

"Ik vond dat wij sterker waren in de eerste helft", windt Brys er geen doekjes om bij Sporza. "Het was zeker niet zo dat wij de kat uit de boom keken. Het was vooral Anderlecht dat in de omschakeling speelde. In de tweede helft was Anderlecht wel dominant en speelden zij veel op onze helft. Het lukte ons te weinig om er snel uit te komen."

"Gaandeweg ga je dan rekenen op een punt, en dan is het leuk als er nog een appel uit de kast valt, vooral door de inzet van Maertens", analyseert de OHL-coach verder. "Het is opzienbarend dat hij nog de energie heeft om dat te doen. Wij pakken die drie punten graag aan. We zijn zeer blij, ook omdat we goed uit de stage gekomen zijn. Het is altijd een risico om zo te trainen. We zijn op de stage niet met Anderlecht bezig geweest, maar het is goed als je dan toch die drie punten thuis kunt houden", besluit Brys.

Voor OH Leuven gaat het sprookje alvast verder in het nieuwe jaar. Degradatiezorgen spookten al lang niet meer rond in de studentenstad, wat op zich al knap is, aangezien het pas vorige zomer promoveerde. De huidige positie in de rangschikking overtreft echter alle verwachtingen. Na twintig speeldagen staat OHL vierde.