Anderlecht begint het nieuwe jaar met onverdiende nederlaag tegen OHL

10-01-2021 20:08 Laatste update: 20:22
134

RSC Anderlecht begint het nieuwe jaar met een nederlaag tegen Oud-Heverlee Leuven. De troepen van Vincent Kompany hadden overwicht en de beste kansen, maar de thuisploeg versierde in de slotfase een penalty en bezorgde Anderlecht een stevige kater: 1-0.

In een eerste helft met weinig echt uitgespeelde kansen was Anderlecht de betere ploeg, al kwam OHL ook af en toe dreigen in de omschakeling. De eerste goede kans was voor Cullen na geknoei in de verdediging van OHL, maar het schot van de Engelsman dwarrelde meters naast de kooi. Even nadien leek Amuzu wel te kunnen scoren. Een voorzet van Nmecha kwam aan de tweede paal, maar de kleine winger kon juist niet goed genoeg bij de bal om te kunnen afwerken.

OHL kwam af en toe opzetten in de omschakeling, maar verder dan schotjes van De Norre en Mercier kwamen ze niet. De thuisploeg kwam dichter bij een owngoal. Zowel Ngawa als Jemelka hebben voor de rust de reflexen van doelman Romo op de proef gesteld. Na de pauze kregen we hetzelfde spelbeeld, al was Anderlecht iets dominanter. OHL had moeite om onder de druk weg te geraken. Romo moest al snel uitpakken met een geweldige save op een inzet van Mukairu.

De motor van paars-wit viel even stil toen Sambi Lokonga met een spierblessure naar de kant moest. De bezoekers bleven wel de gevaarlijkste ploeg via Nmecha -die opnieuw een sterke match speelde- en Amuzu, maar het liep vaak mis bij de laatste pass. Dan maar met een kopbal dacht Miazga, maar hij kopte rakelings naast de kooi van Romo. OHL probeerde zich een beetje te herpakken, maar de thuisploeg kreeg geen kansen meer na de rust.

De wedstrijd leek op een gelijkspel af te stevenen -zeker omdat Anderlecht het hoge tempo niet kon aanhouden- tot Sardella in de slotfase uitpakte met een onnodige fout op Maertens in de zestien. De bal ging op de stip. Een kolfje naar de hand van OHL-topschutter Henry, die Wellenreuther versloeg met een centrale penalty. Anderlecht probeerde nog, maar het kalf was verdronken waardoor paars-wit niet kan profiteren van het puntenverlies van Genk, Charleroi en Antwerp. OHL knoopt na een 1 op 9 weer aan met een zege en komt op gelijke hoogte met Anderlecht in het klassement.