Bondscoach reageert op blessure Witsel: Ik wacht tot de laatste seconde

Bondscoach reageert op blessure Witsel: "Ik wacht tot de laatste seconde"

10-01-2021 19:00
2

Het noodlot heeft toegeslagen bij Borussia Dortmund. Axel Witsel is namelijk maanden out met een scheur in de achillespees. Het EK halen wordt geen sinecure, maar bondscoach Roberto Martinez geeft hem niet op. 

"Blessures horen bij voetbal, jammer genoeg is dit een zware blessure", vertelt Martinez bij Sporza. "Maar Dortmund zit er kort op en volgt deze blessure zeer goed op. Het is nu zaak dat Axel volledig herstelt van deze blessure. Het gaat er momenteel niet om dat Axel eventueel het EK moet missen, het is vooral zaak dat hij de juiste stappen zet in zijn herstel."

Toch hoopt Martinez nog op een fitte Witsel. "We zullen tot de allerlaatste seconde wachten om Axel op te nemen in de EK-selectie. Ik sluit niks uit. Dat mag je nooit doen. Als je moet terugkeren van een scheuring in jouw achillespees, dan heb je vier tot zevezn maanden nodig om er weer te staan. Veel hangt af van de eerste weken van de revalidatie en de mentale sterkte van de speler. Op dat vlak heb ik veel vertrouwen in Axel."

Dortmund bevestigde zondagmiddag al dat Witsel zwaar geblesseerd is, maar gaf niet aan hoe lang de Rode Duivel precies out is.