Beerschot en KAA Gent delen de punten op het Kiel

10-01-2021 17:47
4

Beerschot en KAA Gent hebben de punten gedeeld. Op het Kiel werd het 1-1. KAA Gent kon de overmacht in balbezit niet verzilveren. Beide ploegen zijn weinig met het punt met het oog op de top 4.

De wedstrijd begon met een strafschop voor Beerschot. Nurio haalde Holzhauser neer. Diezelfde Holzhauser nam de elfmeter voor zijn rekening, maar Bolat lag in de juiste hoek. Na de strafschopmisser voerde KAA Gent de druk op. Ze hadden veel balbezit maar kwamen niet tot kansen.

Zo was het toch Beerschot dat op voorsprong kwam. Sanyang tikte de bal tot bij Coulibaly, die maakte er de 1-0 van. Na het doelpunt kregen we hetzelfde spelbeeld te zien. Vanhamel pakte goede kansen van Depoitre en Kums. KAA Gent bleef de ploeg in balbezit en voerde de druk op.

Kort voor de rust knalde Dorsch de bal tegen Frans. Die VAR riep Visser naar het scherm, die besliste dat er een handsbal mee gemoeid was. Kums zette de strafschop simpel om: 1-1.

De tweede helft had veel weg van de eerste. Het balbezit was voor KAA Gent, maar echte open kansen bleven uit. Mohammadi had een pegel in petto, Vanhamel pakte. Beerschot kon echter geen vuist maken en speelde op lange bal. Na het uur konden ze een eerste keer dreigen met een schot van Suzuki.

KAA Gent bleef imponeren met balbezit. Bukari tikte aan de tweede paal binnen, maar de VAR corrigeerde dit doelpunt wegens buitenspel. Beerschot leek even wakker te schieten, al creëerden ze geen echte kansen meer.

KAA Gent maakte nog het meeste aanspraak op de zege. Beerschot mag een goede Vanhamel bedanken.