Romelu Lukaku en Inter laten opnieuw punten liggen na gelijkspel tegen AS Roma

Romelu Lukaku en Inter laten opnieuw punten liggen na gelijkspel tegen AS Roma

10-01-2021 14:39

Internazionale en AS Roma hebben allebei een pas op de plaats moeten maken in de Serie A-titelrace. De nummers drie en twee van Italië troffen elkaar op de vroege zondagmiddag: Romelu Lukaku kon Inter niet helpen aan een uiteindelijke zege. Inter heeft zo een 1 op 6.

AS Roma-Internazionale 2-2
Het onderlinge verschil was bij aanvang één punt, in het voordeel van de Nerazzurri. AS Roma leek aanvankelijk de tweede plek over te nemen: Lorenzo Pellegrini verraste Samir Handanovic na een kwartier spelen met een schuiver vanuit de tweede lijn. Voordien kwam Romelu Lukaku dicht bij de 0-1 maar zijn poging werd op fenomenale wijze gestopt door Pau Lopez.

Na rust sloeg Inter echter dubbel zo hard toe, nadat twee verdedigers in zeven minuten tijd tot scoren kwamen. Milan Skriniar kopte binnen na een corner en Achraf Hakimi schoot even later schitterend binnen via de lat: 1-1 en 1-2.

Dat leek voor de ploeg van Antonio Conte genoeg om in het spoor van stadgenoot AC Milan te blijven, maar AS Roma had alsnog een tweede adem. Gianluca Mancini bepaalde met een knap uitgevoerde kopbal de eindstand op 2-2. Inter verliest terrein ten opzichte van AC Milan, dat zaterdag al van Torino won.