Cullen blij met zijn keuze: Je belangrijk voelen, dat is wat iedereen wil

Cullen blij met zijn keuze: "Je belangrijk voelen, dat is wat iedereen wil"

10-01-2021 14:25
7

RSC Anderlecht staat voor een belangrijke maand januari. Met het oog op de race voor Play Off 1 krijgt Anderlecht meteen een lastige taak op bezoek bij Oud-Heverlee Leuven. RSC Anderlecht rekent daarvoor op de no-nonsense middenvelder Josh Cullen, die zijn overstap nog niet beklaagde vertelt hij aan The Daily Mail.

Josh Cullen speelde in zijn eerste wedstrijden niet bijster veel maar in de laatste periode van 2020 kwam de Ierse middenvelder weer boven water. Hij speelde 5 volledige wedstrijden en was belangrijk voor het evenwicht op het middenveld van trainer Vincent Kompany. De Ier is dan ook blij met zijn keuze voor de Brusselaars. "Je belangrijk voelen, dat is wat iedereen wil", aldus de Ier. "Voelen dat je gewild bent en gesteund wordt door de club. Dat voelde ik al vanaf het eerste gesprek dat ik had met mensen van Anderlecht. Met de sportieve baas (Peter Verbeke) en de trainer (Vincent Kompany). Het is leuk om te zien dat je opgemerkt wordt door een club zo groot als Anderlecht", liet Cullen weten aan The Daily Mail.

Cullen heeft ook niets dan lof voor zijn trainer, Vincent Kompany. Cullen is onder de indruk hoe Kompany bezig is met de club en hoe hij omgaat met bepaalde situaties. "Hij helpt mij met mijn spelintelligentie en hoe ik mezelf nog kan verbeteren. Dat is van goudwaarde voor een jonge speler. Kompany is enorm toegewijd, meedogenloos in de manier waarop hij werkt en gedetailleerd. Hij is altijd de eerste op het veld en de laatste als de training erop zit. Hij wil gewoon de beste zijn en dat merk je aan iedereen. Hij wil ook hoog druk zetten, waarvoor we wel eens naar clips van Liverpool kijken. Qua opbouw vanuit de defensie naar Manchester City. En qua verdedigen naar Atlético", stak de Ierse middenvelder zijn lof niet onder stoelen of banken.