Lang duidelijk: Ik vind Hans heel goed, die kan lekker ballen

Lang duidelijk: "Ik vind Hans heel goed, die kan lekker ballen"

10-01-2021 13:37
30

Noa Lang is een kleurrijk figuur, een meerwaarde voor onze competitie? Ook naast het veld neemt de Nederlander geen blad voor de mond. In een interview met Het Nieuwsblad geeft Lang het verschil aan tussen de afkomst van Ruud Vormer en vanwaar hij komt. "Amsterdam is bluf, Rotterdam is geen woorden maar daden", liet de jonge Nederlander weten.

Noa Lang ontpopte zich in korte periode een vaste waarde bij Club Brugge, ook de supporters zijn laaiend enthousiast over hem. Dat komt mede door zijn speelstijl en zijn recht-voor-de-raap mentaliteit. In zijn eerste wedstrijden was Lang bepalend maar kon hij zijn niveau geen volledige wedstrijden aanhouden. "In Nederland kijken ze meer naar opbouw. Ik vergelijk België meer met Engeland. Het gaat vaak op en neer, aan hoge intensiteit. In het begin had ik het daar lastig mee. Ik kreeg na vijftig minuten al kramp. Wat was dat zwaar, zeg. Ik was helemaal kapot. Het had zijn reden waarom de trainer me verving. Ik kon nog geen negentig minuten aan", laat de aanvallend ingestelde speler weten.

Als hem de vraag wordt gesteld wie op hem het meeste indruk maakt op training, kan hij niet meteen één naam zeggen. "Dat vind ik lastig om te zeggen, want dan ga ik andere jongens tekortdoen. Ik vind Hans heel goed. Hij kan lekker voetballen en snapt het heel goed. Met Ruud heb ik een goeie klik. Hij heeft veel ervaring en een goeie trap", liet Lang weten. Over de goede band met Vormer is Lang duidelijk, "Hij is van Noord-Holland, ik van Zuid-Holland. Dat is een verschil. Noord-Hollanders hebben een grote bek, wij zijn harde werkers. Amsterdam is bluf, Rotterdam is geen woorden maar daden."

Club Brugge neemt het zondagavond op tegen Sint Truiden, op het veld van de Truienaars. Bij winst kan Club Brugge een voorsprong nemen op naaste concurrenten want KRC Genk én Charleroi verloren al hun wedstrijd. Kan Lang ook het verschil maken op het kunstgras van STVV?