Brüls klaar voor topper tegen Club: Ik ben klaar en inzetbaar

Brüls klaar voor topper tegen Club: "Ik ben klaar en inzetbaar"

10-01-2021 13:26

Sint Truiden VV ontvangt zondagavond de fiere leider Club Brugge. STVV kende een goed einde van het jaar 2020. De ploeg van Peter Maes behaalde een mooie 9 op 12 en zette hun opmars richting de veilige zone in. In de wintermercato haalde STVV nog enkele versterkingen onder wie Christian Brüls, die overkwam van KVC Westerlo.

STVV en Peter Maes zaten niet stil in de transferperiode na Ilombe Mboyo haalden de Tuienaars ook nog Christian Brüls. De aanvallend ingestelde speler komt over van KVC Westerlo, die aan het strijden was voor promotie. Ze zijn dan ook ontgoocheld met zijn vertrek want Brüls was een bepalende speler bij Westerlo. "Natuurlijk was het leuk geweest om samen met Westerlo werk te maken van die beoogde promotie. Maar je moet het ijzer smeden als het heet is. Als je als voetballer de kans krijgt om die stap hogerop te zetten, dan twijfel je natuurlijk niet. Temeer omdat ik meteen voelde dat STVV en Peter Maes me er heel graag bij wilden", vertelt Brüls aan het Nieuwsblad.

De maand januari staat erom bekend voor een drukke maand te zijn. De wedstrijden zullen elkaar dus snel opvolgen. "Dat speelt in mijn voordeel", weet Brüls. "Daardoor zal ik me sneller dan normaal kunnen inpassen en aanpassen. Bovendienken ik een aantal jongens zoals Texeira, Mmaee, De Ridder en Steppe nog van vroeger. Ook de manier van spelen is me niet onbekend. Ik kan ook zowel offensief op het middenveld als op de flanken aardig uit de voeten. En als het nodig is, kan ik met mijn ervaring de ploeg wel mee op sleeptouw nemen. Allemaal dingen die bijdragen tot een snelle integratie. Mijn ambitie is belangrijk te worden voor STVV. Met goed voetbal, goals en assists. Te beginnen tegen Club Brugge. Maar die keuze is natuurlijk de verantwoordelijkheid van de coach", sloot Brüls af.

Indien STVV de drie punten kan thuishouden tegen Club Brugge dan neemt het sprong in het klassement en heeft het al 23 punten.