Ex-bondscoach hard voor Martinez: Het is een gladde prater

Ex-bondscoach hard voor Martinez: "Het is een gladde prater"

10-01-2021 13:09
5

René Vandereycken voormalig bondscoach gaf in een interview zijn klare kijk op het Belgische voetbal. Hij nam ook de prestatie van de Rode Duivels onder de loep en was daarin opvallend hard voor bondscoach Roberto Martinez: "Het is een gladde prater."

In een interview met het Nieuwsblad werd Vandereycken gevraagd naar zijn kritiek op Roberto Martinez na het WK. Specifiek had Vandereycken problemen met de communicatie van de bondscoach. "Daar heb ik nog altijd vraagtekens bij. Ik noemde hem toen een gladde prater en dat doe ik nu nog", zegt voormalig bondscoach Vandereycken in Het Nieuwsblad.

Ook het onderwerp Radja Naingolan blijft bij de ex-bondscoach in het geheugen, hij vindt dat er daar enkele fouten gemaakt zijn geweest. "Niemand spreekt nog over Nainggolan, maar ik denk daar nog dikwijls aan. Ik vind het nog altijd onterecht dat hij er niet bij was en de onduidelijke communicatie daarrond was nog erger. Ik vind dat hij altijd te vriendelijk wil overkomen", liet Vandereycken weten. "En ik heb dikwijls ervaren dat mensen die te vriendelijk willen overkomen, niet betrouwbaar zijn. Bij Thorup had ik dat gevoel ook. En toen die na enkele weken al bij Genk vertrok, werd dat gevoel toch een beetje bevestigd."

Toch is het volgens Vandereycken niet allemaal negatief bij de nationale ploeg. "Ik zie zeker evolutie onder Martinez, maar ik vind dat er nog te weinig variatie zit in zijn aanpassingen aan de omstandigheden en de tegenstander. Voor velen komt 'aanpassen' over als defensief en negatief, maar ik vind dat net heel positief", liet de ex-bondscoach weten.