Dost: Goals maken, dat hoort gewoon bij mijn vak

Dost: "Goals maken, dat hoort gewoon bij mijn vak"

10-01-2021 12:29
13

Club Brugge was deze transferperiode bijzonder actief. Het haalde oud-bekende Stefano Denswil terug naar Jan Breydel en ook Bas Dost werd ingelijfd. De Nederlander moet voor de doelpunten maken bij Club Brugge. Dost reageerde in zijn eerste uitgebreide interview positief op de kennismaking met de club. "Goals scoren dat behoort gewoon tot mijn takenpakket", zei de centrumspits.

Bas Dost moet het efficientie probleem van Club Brugge wegwerken. De Nederlander staat doorheen heel Europa bekend als een echte goalgetter, hij speelde in enkele grote competities maar wist telkens zijn doelpunten te maken. De Nederlander hoopt dat nu ook te doen bij Club Brugge. "Goals maken dat hoort gewoon bij mijn job. En ik vind het nog leuk ook", zei een enthousiaste Bas Dost.

Dost trainde al enkele dagen mee met Club Brugge en zit ook in de selectie voor de wedstrijd van zondag tegen Sint Truiden. "Op training hebben we al enkele oefenvormen gedaan waar ik voel dat ik goed tot mijn recht kom. Je ziet ook meteen de kwaliteit van de individuele spelers. Dat is wel indrukwekkend", zei Dost.
De statistieken van Dost zijn ontegensprekelijk en volgens Dost is daar een simpele verklaring voor. "Als het team doorheeft hoe ik voetbal dan ben ik in staat om veel doelpunten te maken. Natuurlijk ben ik ook afhankelijk van de spelers rondom mij, maar ik zag dat er veel kwaliteit rondom mij loop dus er is gewoon heel veel aanvoer", verklaarde de Nederlander vol vertrouwen. 

Club Brugge neemt het zondagavond op op het veld van Sint Truiden. Bij winst loopt Club uit op KRC Genk en Charleroi na hun verliespartijen.

Het volledige interview kan je hieronder bekijken.