Refaelov looft duo van Antwerp: Zij verdienen Gouden Schoen ook

Refaelov looft duo van Antwerp: "Zij verdienen Gouden Schoen ook"

10-01-2021 11:00
4

Raphael Holzhauser (Beerschot) en Lior Refaelov (Antwerp) zijn de twee topfavorieten voor de Gouden Schoen. Refaelov blikt in Gazet Van Antwerpen al vooruit naar de uitreiking van komende woensdag.

"Top drie zou uiteraard al knap zijn, maar ik denk wel dat ik goeie adelbrieven heb", geeft Refaelov aan. "Ik scoorde voor de derde keer op rij in de bekerfinale. Ik was drie keer matchwinnaar in Europa. Daar ben ik erg trots op. En ook in de competitie kan ik met Antwerp terugblikken op een prima parcours. Ondanks dat enorm drukke programma en mijn leeftijd ben ik beter dan verwacht overeind gebleven."

Holzhauser wordt echter een stevige concurrent. "Zijn statistieken zijn heel straf, zeker in een ploeg die nog maar net weer op het hoogste niveau speelt. Rafa versus Rapha, Antwerp versus Beerschot: voor jullie zal het wel leuk zijn. (glimlacht) Maar vergeet ook Onuachu en Bongonda bijvoorbeeld niet. Het wordt een nipte strijd. In mijn ogen verdienen Faris (Haroun, red.) en Ritchie (De Laet, red.) de trofee trouwens ook."

In Israël werd Refaelov in 2011 al eens uitgeroepen tot beste speler. "Dat was een verkiezing na het seizoen en met behalve journalisten ook spelers en trainers die mochten stemmen. Het zou mooi zijn om nu ook in België te winnen. Gal won hier in 2014 al de Gouden Pump voor knapste spelersvrouw. 'Nu is het aan jou', zei ze me toen. Ze heeft nu al lang genoeg moeten wachten."