Vandereycken ziet nog groot minpunt bij Lukaku: Daar erger ik me aan

Vandereycken ziet nog groot minpunt bij Lukaku: "Daar erger ik me aan"

09-01-2021 23:24
26

Romelu Lukaku heeft sinds zijn komst naar Internazionale alle criticasters lik op stuk gegeven. De Rode Duivel scoort in Italië aan de lopende band en is de grote sterkhouder bij de Italiaanse topclub. Ook oud-bondscoach René Vandereycken is onder de indruk.

"Wat hij presteert bij Inter, is ongelofelijk", klinkt het in Het Nieuwsblad. "In Engeland heeft hij het toch niet echt gemaakt. Hij was er beloftevol, maar bij Man United kon hij de verwachtingen niet inlossen. Om dan naar Italië te gaan en daar zoveel te scoren, daar heb ik bewondering voor", geeft Vandereycken aan.

"Ik vind hem - tegen veel meningen in - nog altijd geen goeie voetballer. Maar hij heeft het laatste half jaar op technisch vlak wel veel vooruitgang geboekt. Vroeger kon hij geen bal bijhouden, nu is hij een veel beter aanspeelpunt. En hij is gewoon een superafwerker, een superspits", vertelt de ex-bondscoach.

Toch ziet Vandereycken nog minpunten bij Lukaku. "Ik erger me wel nog aan het feit dat als een ploegmaat een voorzet geeft - of niet geeft -, hij daar altijd als een dirigent met zijn armen staat te zwaaien. Hij probeert zich slimmer en belangrijker voor te doen dan hij eigenlijk is, en de leider uit te hangen", aldus Vandereycken.

Dit seizoen zit Lukaku aan zestien doelpunten en drie assists in twintig partijen voor Internazionale.