UPDATE: Vrees voor zware blessure Witsel wordt werkelijkheid, EK weg?

UPDATE: Vrees voor zware blessure Witsel wordt werkelijkheid, EK weg?

09-01-2021 22:00 Laatste update: 10-01-2021 15:32
29

Borussia Dortmund won van RB Leipzig, maar bij de Duitse topclub ging het vooral over Axel Witsel. De Rode Duivel ging in de eerste helft hinkend naar het veld. Bij Borussia Dortmund vreest men voor een zware blessure.

Vanuit het niets ging Witsel naar de grond. De middenvelder ging door zijn enkel en moest van het veld. Uit de herhaling bleek een 'knap' te zien ter hoogte van zijn kuitspieren.

Coach Edin Terzic vreest alvast voor een blessure aan de achillespees. "Axel voelde iets in zijn achillespees. We moeten nog wachten op de juiste diagnose. We hopen zo snel mogelijk meer duidelijkheid te hebben. Hopelijk zijn we Axel niet lang kwijt", citeert Sporza de trainer.

Ook de Rode Duivels moeten zich zorgen maken. Als het om een gescheurde achillespees gaat, zit het seizoen van Witsel er zo goed als op en lijkt ook het EK in het gedrang te komen.

Update: Volgens bronnen bij La Dernière Heure zou Witsel een scheur hebben in de achillespees. Een blessure waarbij de revalidatie zes maanden in beslag kan nemen. Dat zou betekenen dat de verdedigende middenvelder een kruis zou moeten maken over het EK dat er deze zomer aankomt. Dortmund zelf heeft nog niet gecommuniceerd.