VP-Analyse: Het kaartenhuisje van KRC Genk tuimelt in tegen straffe Kortrijkzanen

09-01-2021 20:54
2

Zaterdagavond vochten KV Kortrijk en KRC Genk een slag uit in het Guldensporenstadion. KV Kortrijk trok aan het langste eind, KRC Genk werd terug naar Limburg gestuurd met een serieuze kater.

Kaartenhuisje tuimelt in
KRC Genk bouwde de eerste helft een stevig kaartenhuisje op. Met goede kansen hadden ze zeker recht op een voorsprong. Dat stevig gebouwde kaartenhuisje werd echter tijdens de rust volledig weggeveegd. KRC Genk kon geen bal meer in het strafschopgebied krijgen, en mag blij zijn dat Kortrijk haar kansen niet afmaakte.

KV Kortrijk groeit in de wedstrijd
Ondanks dat KVK blij mag zijn dat het niet de rust inging met een achterstand, mag ze fier zijn op haar prestatie. De tweede helft speelden ze KRC Genk van de mat. Met goed voetbal werd Ilic anders dan in de eerste helft nooit meer in verlegenheid gebracht.

De bank van KRC Genk
Op het uur bracht John van den Brom zijn eerste wisselspelers in. Met Limbombe en Dessers voor Uronen en Toma zou je een offensief Genk verwachten. Het viel echter anders uit, Genk kon nooit offensief dreigen. Je kan je vragen stellen bij het tactisch vernuft, de wisselspelers, of was KVK echt zo goed?

KV Kortrijk is een team
KV Kortrijk stond als een ploeg op het veld. Met Van Der Bruggen en De Sart beschikt KVK over uitstekende tandems. Gueye liet Mboyo volledig vergeten en Derijck neutraliseerde topschutter Onuachu zo goed als altijd. Als Ilic dan ook nog de goede kansen van KRC Genk pakt, is het een collectief verdiende zege voor de Kerels.

Voetnoot:
Onuachu scoorde zijn 19de treffer in 19 wedstrijden. Dat kan tellen.

Chevalier maakte na anderhalf jaar zijn opwachting bij KVK, en maakte bijna de 3-1.

Het veld van het Guldensporenstadion was een ware akker, de vrieskou zal dat ongetwijfeld niet verbeteren.

KRC Genk vergeet de leidersplaats, KV Kortrijk komt zowaar op 3 punten van de top 4.