Verheyen spaart Genk-aanvaller Bongonda niet: Overal ging hij neer

Verheyen spaart Genk-aanvaller Bongonda niet: "Overal ging hij neer"

09-01-2021 22:15
7

Bij KRC Genk leek de liefde tussen Paul Onuachua en Theo Bongonda in de partij tegen Eupen even voorbij. Het kwam tot een akkefietje nadat Genk een strafschop kreeg. Dat zag ook Gert Verheyen, die het vooral een onterechte strafschop vond.

Volgens de analist werd die strafschop vooral uitgelokt na een duik van Bongonda. "Hij ging gewoon liggen. Zoals wel vaker, zeker in die match. Het was heel erg hoe hard hij zocht naar een penalty. Overal ging hij neer", klonk het bij Het Nieuwsblad.

Maar volgens Verheyen had Onuachu de bal wel aan Bongonda moeten geven. "Als Onuachu nu even meedenkt, dan had hij die wel aan Bongonda gegund. Het stond al 1-3, Onuachu had er al twee gemaakt, waaronder een strafschop. Dat hij dan eens een geste doet aan iemand van wie hij veel kan terugkrijgen", aldus Verheyen.

Egoïsme
Is een spits dan een egoïst? "Per definitie wel. Maar hier kon hij de samenhorigheid versterken. Nu zet je als groep een stap achteruit. Een aanval waarin iedereen minstens tien goals maakt, kan alleen als je elkaar goals gunt. Doelpunten weggeven. Dat was niet goed gedaan, van beiden", vertelt Verheyen.

Ook Bongonda vindt hij een egoïst. "Inderdaad, qua persoonlijkheid is hij niet even blij met een assist als met een doelpunt. Het zit ook in zijn speelstijl om zelf de acties te maken en af te ronden. Ach ja, het is nu bijgelegd, hè. Zoals met Lamkel Zé. Het toneelstuk van de excuses is nog prachtiger dan de actie zelf. (draait met de ogen) Zo fake allemaal. Ik snap niet dat iemand daar nog in trapt", besluit Verheyen.