BVB wint topper: 'Doppelpack' van Haaland weerhoudt Leipzig van koppositie

09-01-2021 20:29

Bayern München is dankzij Borussia Dortmund de nieuwe koploper van Duitsland. BVB won dankzij twee goals van Erling Braut Haaland met 3-1 van RB Leipzig en zorgt er daardoor voor dat de formatie van Julian Nagelsmann gepasseerd wordt door Der Rekordmeister.

Dortmund kon een zege goed gebruiken, want daarmee zouden ze op plaats vier uitkomen en aansluiting vinden bij de top-drie. De geelzwarte formatie speelde dan ook een uitstekende wedstrijd in de Red Bull Arena, maar kon dat in de eerste helft nog niet bekronen. Na rust lukte dat wel. In de eerste helft zag het echter Axel Witsel uitvallen.

Het was Jadon Sancho die na een klein uur voetballen de score opende. De Engelsman stond op de goede plek na een vlot lopende aanval vanaf de rechterkant en tikte bij de tweede paal binnen. Daar had Leipzig geen antwoord op. Sterker nog: Erling Haaland maakte er een kwartier voor tijd 2-0 van. De Noorse spits zette de aanval zelf knap op en kopte vervolgens binnen.

In de slotfase maakte Haaland er ook nog 0-3 van, waardoor Dortmund zich stevig in de top-vier nestelt en Leipzig een kans op de koppositie laat liggen. Daar bracht de late 1-3 van Alexander Sörloth geen verandering meer in. Door de nederlaag van Bayern tegen Borussia Mönchengladbach hadden Die Roten Bullen met winst aan kop kunnen komen.