Barcelona dendert door in Granada: Messi en Griezmann verdelen de goals

09-01-2021 20:24

FC Barcelona heeft één van de meest dramatische kalenderjaren in de clubgeschiedenis achter de rug, maar is uitstekend begonnen aan 2021. Op bezoek bij Granada werd de derde uitzege in zes dagen tijd binnengesleept: na de 0-1 bij Eibar en de 2-3 bij Athletic Bilbao werd er tegen Granada met liefst 0-4 gewonnen.

Bij rust was de wedstrijd eigenlijk al beslist. Antoine Griezmann brak de wedstrijd met een gelukje open. Een pass van Sergio Busquets kwam via via bij Griezmann terecht, die om zijn as draaide en doelman Rui Silva verschalkte: 0-1. De Fransman stond eigenlijk buitenspel, maar dat deed er niet toe, omdat de bal via een tegenstander bij hem kwam.

In de loop van de tweede helft stond Lionel Messi op. De Argentijnse superster had in Bilbao weer wat glimpen van zijn klasse laten zien en kwam ook in Nuevo Estadio de Los Cármenes tot scoren. Eerst krulde hij de bal – op aangeven van Griezmann in de kruiding, vervolgens plaatste hij een vrije trap in de verre hoek, hoewel Granada alle mogelijke voorzorgsmaatregelen had genomen.

Geen comeback Granada
Granada probeerde tijdens de rust het tij te keren met een driedubbele wissel, maar de koers was al gelopen. Eén van die drie invallers, Jesús Vallejo, mocht tien minuten voor tijd alweer naar de kant: de rechtsback haalde de doorgebroken Martin Braithwaite onderuit en kreeg rood. Barça had zich in de tussentijd niet al te druk gemaakt: Griezmann maakte na een uur spelen nog de 0-4 met een technisch hoogstandje, maar meteen daarna mochten Frenkie de Jong en Messi naar de kant. In de score kwam geen verandering neer.

Koeman en de zijnen springen over Villarreal heen en zijn op plek drie beland. De achterstand op aartsrivaal Real Madrid is twee punten, al heeft De Koninklijke nog wel één wedstrijd tegoed. Koploper Atlético Madrid heeft zelfs drie wedstrijden minder gespeeld, maar staat nog wel vier punten voor op Barça.