Eupen herstelt zich en duwt Cercle verder de dieperik in

09-01-2021 20:22
4

Voor Cercle Brugge begint het degradatiespook stilaan te loemen. In het belangrijke degradatieduel tegen Eupen is het er niet in geslaagd punten te pakken. Het kwam wel op voorsprong, maar gaf die uiteindelijk nog uit handen: 1-2.

We kregen een trage start in de partij, met twee ploegen die maar moeilijk tot kansen kwamen. Bij Eupen leek de vermoeidheid toch al parten te spelen na de partij tegen KRC Genk eerder op de week. Cercle Brugge kwam dan ook beter in de partij en had uiteindelijk ook het meeste balbezit.

Uit dat balbezit puurde het amper iets en kansen krijgen we dus ook niet te zien. Veel blessurebehandelingen wel, onder andere na een stevige fout op Agbadou. Charles Vanhoutte kwam heel goed weg met een gele kaart, maar het tempo beterde er niet op. Bij de rust stond het dan ook nog steeds 0-0.

Na een armtierige eerste helft hoopten we toch op beterschap in die tweede helft. Kregen we die ook? Zeer zeker. Cercle Brugge kwam na vijf minuten voetballen tot een doelpunt, maar dat werd terecht afgekeurd na buitenspel van Anthony Musaba, die het zicht van de Eupen-doelman belemmerde.

Toch kon Cercle alsnog vieren. Na een gigantische fout van Défourny besloot Kevin Hoggas enkele minuten later op knappe wijze wel in doel. Een verdiende 1-0 voorsprong voor de Vereniging en Eupen dat vol aan de bak moest.

En Eupen ging ook vol aan de bak. Het knokte zich terug in de wedstrijd en werd iets meer dan twintig minuten voor tijd ook beloond met een doelpunt. Invaller Prevljak kon voor de gelijkmaker zorgen.

Prevljak toonde zijn coach ook dat hij misschien wel een basisplek verdient, want niet veel later maakte hij zelfs zijn tweede van de partij. Een gouden invalbeurt van de spits. Cercle Brugge kreeg uiteindelijk nog twee goede kansen, maar Defourny hield het op één doelpunt van Cercle. Het bleef 1-2.