Invaller Januzaj verliest topper, hattrickheld En-Nesyri steelt de show

09-01-2021 16:00

Sevilla heeft in een enerverende topwedstrijd afgerekend met Real Sociedad. Youssef En-Nesyri was de grote man door een hattrick te maken in de 3-2 zege van Sevilla. Adnan Januzaj viel tien minuten voor het einde in.

Sevilla - Real Sociedad 3-2
Het eerste kwartier van de wedstrijd tussen de twee Spaanse subtoppers stond bol van het spektakel. Na vier minuten schoot En-Nesyri Sevilla al op voorsprong, maar één minuut later was het alweer gelijk toen Diego Carlos op hilarische wijze een eigen doelpunt maakte. In minuut 7 maakte En-Nesyri er weer 2-1 van en ook daar had Sociedad een antwoord op, want voormalig Willem II-spits Alexander Isak maakte nog binnen het kwartier gelijk.

Daarna was het lang gedaan met de doeltreffendheid van beide ploegen en duurde het tot de tweede helft tot er weer een bal in het net eindigde. Weer was het En-Nesyri die dat klusje voor zijn rekening nam: hij maakte zijn derde van de middag en dat bleek de beslissende goal te zijn. De concurrent van Luuk de Jong zorgt er daardoor eigenhandig voor dat Sevilla voorlopig de nummer zes is. Ze hebben wel nog een aantal wedstrijden tegoed, waarmee ze op plek vier kunnen komen.