'West Ham grijpt mis: niet Milik, maar Dembélé volgt Costa op bij Atlético'

'West Ham grijpt mis: niet Milik, maar Dembélé volgt Costa op bij Atlético'

09-01-2021 12:08

Atlético Madrid gaat zich deze maand niet versterken met Arek Milik, maar met Moussa Dembélé. De 24-jarige Franse spits wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van Olympique Lyon, mét optie tot koop. Dat meldt onder meer Marca.

In Engeland dook het gerucht op dat West Ham United in Dembélé de vervanger zag van de naar Ajax vertrokken Sébastien Haller, maar de oud-speler van Paris Saint-Germain, Fulham en Celtic gaat liever aan de slag bij Atlético. De koploper van de Primera División zoekt een opvolger voor Diego Costa, die eind december zijn contract liet ontbinden vanwege persoonlijke redenen.

Los Rojiblancos hadden aanvankelijk Milik op de korrel. Napoli vraagt echter vijftien miljoen euro voor de Poolse oud-Ajacied, die een aflopend contract heeft. Dat was Atlético te gortig, en ook Olympique Marseille lijkt af te haken. Volgens de Corriere dello Sport gaat Juventus volgende week wel om tafel met de zaakwaarnemer van Milik om te praten over een transfervrije overstap.

Dembélé, die momenteel herstelt van een gebroken arm, is bij Lyon niet zeker van een basisplaats. De club van Memphis Depay heeft zelf al Islam Slimani op de korrel, weet L'Équipe. De 32-jarige Algerijn vertolkt een bijrol bij Leicester City.