Vliegtuig Athletic kan niet landen in Madrid: duel met Atlético gaat niet door

Vliegtuig Athletic kan niet landen in Madrid: duel met Atlético gaat niet door

09-01-2021 11:05

Het Primera División-duel tussen koploper Atlético Madrid en Athletic Bilbao gaat zaterdag niet door. Het vliegtuig met de Basken kon vrijdag niet landen in Madrid als gevolg van de zware sneeuwval in Spanje.

Het toestel vloog nog wel enkele rondjes boven het vliegveld, maar moest weer terugkeren naar Bilbao. Nu blijkt dat Athletic geen nieuwe poging meer zal wagen. Het treffen had zaterdag om 16.15 uur gespeeld moeten worden in het Wanda Metropolitano. Het is nog niet bekend wanneer het duel wordt ingehaald.

Sinds een paar dagen raast sneeuwstorm Filomena over Spanje. Meteorologen verwachten in totaal tot 20 centimeter sneeuw in en om Madrid, waar momenteel code rood geldt. Vluchten naar de Spaanse hoofdstad zijn geannuleerd of worden omgeleid. Dat gold vrijdag dus ook voor het vliegtuig met daarin de spelers en staf van Athletic.

Real Madrid kwam vrijdag eveneens in de problemen door de sneeuwstorm. De Koninklijke stond uren vast op de startbaan van het vliegveld, maar landde uiteindelijk met een vertraging van vijf uur in Pamplona. De ploeg van trainer Zinedine Zidane speelt om 21.00 uur een uitduel met Osasuna.