Lang praat over zijn transfer naar Club Brugge: Ik dacht aan mijn ontwikkeling

Lang praat over zijn transfer naar Club Brugge: "Ik dacht aan mijn ontwikkeling"

09-01-2021 09:00 Laatste update: 09:00
11

Noa Lang kwam begin oktober over naar Club Brugge, maar heel wat mensen begrijpen niet dat AFC Ajax hem zo gemakkelijk naar de Jupiler Pro League liet vertrekken. Lang zelf legt uit dat vertrekken bij Ajax zeker geen gemakkelijke keuze bleek.

Zo lag er voor Lang zelfs een nieuw contract klaar in Amsterdam. Toch koos hij voor Club Brugge, dat ongeveer zes miljoen euro op tafel legt. "Als ik met mijn hart een keuze had moeten maken, was ik bij Ajax gebleven. Maar ik dacht aan mezelf en mijn ontwikkeling. Ik was op een leeftijd dat ik elke week moest spelen", aldus Lang in Het Nieuwsblad.

"Ik had niet gedacht dat ik me meteen zo goed zou voelen in België, maar ik voel me op mijn gemak. Ik kan het goed vinden met Charles De Ketelaere in de aanval. Krépin Diatta heeft goeie acties, is een echte buitenspeler. Mats Rits vind ik een heel onderschatte speler. Het is misschien niet altijd acht of negen, maar het is ook nooit vijf. Hij is altijd stabiel", vond Lang meteen zijn draai bij Club Brugge.