'Santos-doelman positief getest op corona, maar speelde 'gewoon' mee tegen Boca'

'Santos-doelman positief getest op corona, maar speelde 'gewoon' mee tegen Boca'

09-01-2021 08:25

Boca Juniors gaat naar verluidt een officiële klacht indienen tegen Santos, nadat de doelman van de Brazilianen 'gewoon' meespeelde tegen de Argentijnen, terwijl hij positief getest werd op het coronavirus. Boca is woest en denkt dat Santos de positieve test extra verborgen hield.

Boca Juniors en Santos stonden afgelopen woensdag tegenover elkaar in een play-off wedstrijd (0-0, red.) in de strijd op de Copa Libertadores. Santos-doelman John speelde in deze wedstrijd mee, nadat de sluitpost naar verluidt positief getest was op corona, weet TNT Sports, opgetekend door Marca. De doelman had geen symptomen, maar was er zich wel bewust van dat hij besmet was en dat is volgens Boca de reden dat Santos tijdens de rust niet naar de kleedkamer wilde gaan.

Volgens TNT Sports verblijft de Santos-goalie momenteel in Buenos Aires, in afwachting van een vlucht waarmee hij terug kan keren naar Brazilië. Het is nog niet bekend hoe de Zuid-Amerikaanse voetbalbond CONMEBOL om zal gaan met de ingediende klacht van Boca en welke sancties Santos opgelegd gaan worden.

Inmiddels is ook bekend dat Santos-verdediger Wagner Leonardo eveneens positief getest is op het coronavirus. De 21-jarige Braziliaan zat bij de selectie voor de wedstrijd tegen Boca Juniors, maar bleef woensdagavond negentig minuten op de bank.