UPDATE: Mignolet pronkt met award: ‘Dankzij teamgenoten, staf en familie’

UPDATE: Mignolet pronkt met award: ‘Dankzij teamgenoten, staf en familie’

09-01-2021 07:15 Laatste update: 13:44
87

Volgende week wordt de Gouden Schoen uitgereikt, maar de prijs voor ‘Doelman van het Jaar’ ging reeds naar Simon Mignolet. De nummer één van Club Brugge werd met machtsvertoon verkozen tot de beste doelman van 2020.

Mignolet mocht de prijs van Het Laatste Nieuws reeds in ontvangst nemen. De Rode Duivel draagt zijn trofee alvast op aan zijn zoontje Lex en zijn vrouwlief Jasmien. "Zij zijn mijn steun en toeverlaat", glundert Mignolet. De doelman van Club Brugge bedankte ook zijn familie, vrienden, ploegmaats en staf. "Want het is mede dankzij hen dat ik deze prijs gewonnen heb."

Vorig seizoen won Mignolet de trofee ook al, maar deze keer kwam het voor hemzelf als een verrassing. "Bevestigen is in mijn geval nochtans moeilijker dan het lijkt. Want men staat er met een vergrootglas op te kijken. Dat maakt deze trofee eigenlijk nog groter", aldus de nummer één van Club Brugge.

Het podium wordt vervolledigd door Arnaud Bodart (Standard) en Hendrik Van Crombrugge (RSC Anderlecht), die op meer dan de helft van de punten volgen op Mignolet.

Update: Simon Mignolet heeft voor het tweede jaar op rij de award voor beste doelman in ontvangst genomen. Op sociale media pronkt de doelman van Club Brugge met de prijs: ‘Dankzij mijn teamgenoten, de staf en vooral mijn familie!’, klinkt het.