Ook in Italië blijft corona voor problemen zorgen, Juventus heeft prijs

Ook in Italië blijft corona voor problemen zorgen, Juventus heeft prijs

08-01-2021 21:48 Laatste update: 21:38

Matthijs de Ligt is positief getest op het coronavirus. Dat heeft Juventus vrijdagavond bekend gemaakt via de officiële kanalen van de club.

De oud-Ajacied, die sinds 2019 actief is in Turijn, is besmet geraakt met het coronavirus. Dat betekent dat de 21-jarige centrumverdediger de aankomende wedstrijden van Juventus aan zich voorbij moet laten gaan. 

De Nederlandse stopper werd positief getest tijdens de 'reguliere' tests die uitgevoerd worden bij de Italiaanse club. De Ligt is na de positieve uitslag direct in zelfisolatie gegaan.

De Ligt mist door de positieve test in ieder geval de thuiswedstrijd tegen Sassuolo van zaterdagavond en de bekerwedstrijd tegen Genoa van aanstaande woensdag. Ook de topper tegen Internazionale van volgende week zondag staat op de tocht.

Na zijn schouderblessure keerde De Ligt halverwege november direct terug in de basis van Juventus. Afgelopen woensdag speelde de centrumverdediger nog de volle negentig minuten mee in de competitiewedstrijd tegen AC Milan (1-3 winst Juventus).