Vanhaezebrouck: “Medici passen allerlei technieken toe om de oplossing te vinden

Vanhaezebrouck: “Medici passen allerlei technieken toe om de oplossing te vinden"

08-01-2021 20:40
2

KAA Gent neemt het in haar eerste wedstrijd van het jaar op tegen Beerschot. De troepen van Vanhaezebrouck moeten het doen zonder hun kapitein Vadis Odjidja en Roman Yaremchuk. Ook Giorgi Chakvetadze blijft in een sukkelstraatje zitten.

Hein Vanhaezebrouck kan naast zijn vaste aanvallende middenvelder, Vadis Odjidja nog steeds geen beroep doen op de Georgiër Chakvetadze. De nummer 10 van KAA Gent viel in het Europees duel tegen Rapid Wien uit met een kuitblessure. Tot op heden blijft de aanvallende spelmaker last ondervinden. 

"Hij keerde met iets minder last terug maar niet van die aard dat hij zonder last is. We hebben dat opnieuw bekeken en hebben geprobeerd om toch iets te doen: hij kreeg enkele rustdagen en na het weekend start hij opnieuw op, in de hoop dat de hinder nog minder is. En als dat lukt, is hij volgens mij gelanceerd om er opnieuw vol voor te gaan en dan is het een kwestie van hem opnieuw volledig op te bouwen, zodat hij helemaal fit wordt", gaf Vanhaezebrouck als update over de blessure van Chakvetadze. 

Waarom de blessure zo lang blijft aanslepen is voor de trainer van KAA Gent ook een raadsel. "Medici passen allerlei technieken toe om de oplossing te vinden. Het is iets raar maar niet heel ernstig. Het levert wel een hangend, blijvend pijngevoel op. Dat proberen ze nu weg te krijgen. Hij is anatomisch klaar om er vol tegen aan te gaan maar dat gevoel bleef hem storen. Maar hij moet zeker niet geopereerd worden. Maar mocht het heel duidelijk zijn, was het allicht al lang opgelost want er zijn nog al pogingen gedaan. Maar het is iets eigenaardig", gaf de trainer van KAA Gent nog mee over zijn aanvallende middenvelder.