In hoeverre kon Vercauteren al zijn stempel drukken op Antwerp?

"In hoeverre kon Vercauteren al zijn stempel drukken op Antwerp?"

Gepubliceerd: vrijdag 8 januari 2021 om 19:40vr 08-01-2021 om 19:40

Na een lange tijd van inactiviteit keer Wouter Vrancken terug op de bank bij KV Mechelen. Zijn eerste test is meteen een zware, Vrancken moet proberen het ambitieuze Royal Antwerp FC over de knie te leggen. Vrancken is benieuwd naar de hand van de nieuwe trainer Frank Vercauteren.

Wouter Vrancken kende een minder einde van het jaar. De trainer van KV Mechelen moest de laatste drie duels van zijn ploeg missen omwille van corona. Hij is dan ook blij dat hij terug is en bedankt de technische staf voor de hulp. "Sven gaf de trainingen en was voor even het gezicht van de ploeg. Ik wil Sven en zijn stafleden bedanken voor het geleverde werk", zegt Vrancken.

KV Mechelen sloot daarentegen het jaar positief af met een 6 op 6. Vooral uitblinker Marian Shved speelde hierin een grote rol. De Oekraïense Celtic-huurling kreeg een maand geleden nog een veeg uit de pan van Vrancken, maar heeft zich intussen herpakt. Hij maakte zelfs de winninggoal tegen Moeskroen. "Een week na mijn uithaal trainde hij drie dagen op rij goéd. Daarna heb ik Marian gezegd dat ik hem zo altijd wil zien. Hij maakte de klik en is weer inzetbaar. Dit is ook een soort extra transfer."

Bij Royal Antwerp FC ontbreekt hun diepe spits, Dieumerci Mbokani is er niet bij tegen KV Mechelen. En dat vindt Vrancken een leuke meevaller.  "Ze zullen vooral Mbokani missen", vindt Vrancken. "Voor de andere afwezigen is hun kern breed genoeg." Vrancken weet ook dat met nieuwbakken trainer Vercauteren Antwerp een toptrainer in huis heeft gehaald. "De grote vraag is natuurlijk in hoeverre Vercauteren zijn stempel al heeft kunnen drukken op Antwerp. Hij heeft toch een heel andere manier van spelen dan Ivan Leko. Die impact is moeilijk in te schatten. We moeten op alles voorbereid zijn", liet Vrancken nog weten.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws