Vanhaezebrouck: Liever drie dagen na hun laatste wedstrijd tegen hen gespeeld

Vanhaezebrouck: "Liever drie dagen na hun laatste wedstrijd tegen hen gespeeld"

08-01-2021 19:25

KAA Gent en Hein Vanhaezebrouck zetten het nieuwe jaar in met een lastige verplaatsing naar het kiel. Beerschot moet KAA Gent partij geven voor de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar voor beide ploegen. De troepen van Hernan Losada sloten het voorbije jaar niet goed af maar Vanhaezebrouck is voorzichtig.

Vanhaezebrouck maakte vrijdagavond zijn selectie bekend voor de wedstrijd op Beerschot. De trainer van Gent moet het doen zonder de geblesseerde Vadis Odjidja, die raakte niet op tijd fit, en de geschorste Roman Yaremchuk.

In hun weg naar een plaats in Play Off 1 moet KAA Gent een resultaat behalen op Beerschot. Ondanks de slechte december maand van Beerschot blijft Vanhaezebrouck op zijn hoede. "Beerschot heeft een ongelooflijk jaar gedraaid. 2020 was voor hen een echt topjaar! Het is niet abnormaal dat je dan op het einde van het jaar wat op je tandvlees zit. Misschien was het voor ons beter geweest om drie dagen na hun laatste match tegen hen te spelen. Zij hebben nu ook een tiental dagen zonder match gehad en ze kregen ook enkele dagen vrij. Ze konden allicht ook even de hoofden leeg maken. Ik verwacht dan ook een heel gemotiveerd Beerschot, zeker ook door de extra motivatie omwille van die nederlaag op bezoek in Gent. En met alles dat ze er aan toegevoegd hebben. Dus ik verwacht een heel sterk Beerschot dat een nieuwe start wil nemen in 2021", geeft Vanhaezebrouck aan op de persconferentie. 

De trainer van KAA Gent gaf ook wat informatie omtrent het ontbreken van enkele belangrijke pionnen in de selectie. "Yaremchuk is geschorst en Vadis is niet fit. Dat zijn voor ons al twee belangrijke elementen", gaf Vanhaezebrouck aan maar hij had ook positief nieuws te melden. "Depoitre is klaar om een partij te starten. We zullen zien of hij dat kan volhouden of niet. Dus dan moeten we naar Depoitre en Kleindienst kijken. En het is dan aan hen om te tonen dat ze zeker de kwaliteiten hebben om iets toe te voegen aan ons team", besloot de trainer van KAA Gent.