Eerste Gent-selectie van 2021: geen Vadis of geschorste Yaremchuk tegen Beerschot

Eerste Gent-selectie van 2021: geen Vadis of geschorste Yaremchuk tegen Beerschot

08-01-2021 18:44

KAA Gent zet haar lastige race richting Play-Off 1 bij de start van 2021 verder met een verplaatsing naar revelatie K. Beerschot V.A.. Hein Vanhaezebrouck zal de afwezigheid van twee sterkhouders moeten opvangen: Roman Yaremchuk en Vadis Odjidja.

Beide spelers reizen niet mee af naar het Kiel, weliswaar om verschillende redenen. Yaremchuk sloot het vorige jaar af in mineur. Na een klap in KV Kortrijk werd de Oekraïner zwaar geschorst. Voor Gent betekent dat een absolute aderlating, want Yaremchuk is de onbetwiste aanvalsleider van de Buffalo's. Osman Bukari, Laurent Depoitre, Tim Kleindienst en Anderson Niangbo zullen zijn verlies moeten goedmaken.

Ook op het middenveld zal Vanhaezebrouck moeten sleutelen. Daar onbreekt Vadis Odjidja, die te veel last heeft van een blessure. Normaal is onze landgenoot de aanvoerder. Tot slot moet Giorgi Chakvetadze forfait geven, maar dat is geen verrassing. De Georgiër herstelt na een lange afwezigheid. Achterin kan Vanhaezebrouck wel over de volledige sterkte van zijn selectie beschikken.