Clement tempert verwachtingen over Dost bij Club Brugge: Geen wonderen

Clement tempert verwachtingen over Dost bij Club Brugge: "Geen wonderen"

08-01-2021 16:15 Laatste update: 16:17
23

Club Brugge neemt het zondag op het kunstgras van Stayen op tegen STVV. Dat doet het waarschijnlijk al met Bas Dost, die met veel bombarie in huis werd gehaald. Grote verwachtingen dus, maar Philippe Clement tempert die nu toch nog enigszins.

Dost heeft er een eerste trainingsweek bij Club Brugge opzitten en wist zijn nieuwe coach toch al te overtuigen. "Ik ben tevreden wat ik van Dost gezien heb deze week", gaf Clement aan op zijn persconferentie vrijdag. Toch ziet hij nog werkpunten bij de Nederlander. "Zijn conditie is oké, maar hij kan nog verdere stappen zetten", klinkt het.

De spits moet alvast voor doelpunten gaan zorgen bij Club Brugge. "We zijn heel specifiek op zoek geweest naar zijn profiel. De communicatie met Bas verloopt zeer vlot en het is iemand met ervaring. Dat is een voordeel", geeft Clement aan.

De coach tempert de verwachtingen echter. "Het wil niet zeggen dat je dit weekend wonderen van hem moet verwachten of dat je de beste Bas Dost zult zien. Dat is onmogelijk. Hij moet ook nog een connectie krijgen met de spelers rond hem. Het is nog maar zijn eerste wedstrijd voor Club Brugge. Hij heeft nog weken en maanden om te verbeteren bij ons", besluit Clement.