Overbodig bij RSC Anderlecht, maar nu sluit ex-speler terugkeer niet uit

Overbodig bij RSC Anderlecht, maar nu sluit ex-speler terugkeer niet uit

08-01-2021 22:00

RSC Anderlecht kiest de voorbije jaren voluit voor de jeugd, maar zag ook heel wat voormalige jeugdspelers niet doorbreken bij paars-wit. Daar is Nathan De Medina er één van. De verdediger speelt nu in de Bundesliga voor Arminia Bielefeld, al sluit hij een terugkeer niet uit.

De Medina speelde zijn hele jeugd bij RSC Anderlecht en mocht er in 2016 ook debuteren op het hoogste niveau, maar raakte niet verder dan twee partijen. Na één seizoen in de A-kern vertrok hij bij de Brusselaars. "Dat was heel pijnlijk, omdat het mijn club was", zegt De Medina in Sport/Footmagazine.

"Het was de eerste keer dat ik niet op mijn gemak was en ik vond het moeilijk om een nieuwe ploeg te vinden", geeft hij aan. De Medina trok uiteindelijk op uitleenbasis naar Oud-Heverlee Leuven. "Als je van Anderlecht naar de Tweede Klasse trekt, is dat moeilijk. Ik heb veel geleerd in Leuven, maar toch deed het pijn."

Een jaar later trok hij naar Royal Excelsior Moeskroen, waar hij zich in de kijker speelde van Arminia Bielefeld. Al sluit De Medina niet uit dat hij ooit terugkeert. "Ik wil me daar niet op concentreren, maar je moet niets uitsluiten. Als de gelegenheid zich voordoet, zal ik niet te trots zijn om dat te weigeren. Zoiets is voor dwazen", besluit hij.