Ex-speler van Standard haalt uit: Ze hielpen nieuwe spelers helemaal niet

Ex-speler van Standard haalt uit: "Ze hielpen nieuwe spelers helemaal niet"

08-01-2021 15:44
6

Bij Standard zitten Obbi Oularé en Felipe Avenatti momenteel in de B-kern afwachtende op een transfer. Vorig seizoen gebeurde hetzelfde met Orlando Sa en Luis Pedro, terwijl Alpaslan Öztürk enkele jaren geleden hetzelfde lot was beschoren. Hij vocht echter tegen die verwijzing naar de B-kern.

De Belgische Turk keerde in 2016 na een uitleenbeurt aan Eksehirspor terug naar Standard, maar werd al snel naar de U21/B-kern verwezen. "De club vertelde dan fout nieuws over mij via de pers", onthult Öztürk nu bij La Dernière Heure.

"Er werd gezegd dat ik met extra kilo's terugkeerde uit Turkije en uit vorm was. Maar je hoorde toen maar één kant van het verhaal. Mijn versie van de feiten is volledig anders", geeft Öztürk aan.

Standard hielp hem naar eigen zeggen ook niet. "Toen ik voor Standard uitkwam, vroeg ik of het mogelijk was om een accomodatie te krijgen in Luik, maar ik kreeg te horen dat ik dagelijks vanuit het huis van mijn ouders in Antwerpen naar Luik moest afreizen. Standard hielp nieuwe spelers helemaal niet."

Ruzie
Een succes werd zijn verhaal bij Standard dus niet. Na zijn verwijzing naar de B-kern ontbond hij ook zijn contract bij Standard. De club stapte daarop naar de FIFA, die Standard gelijk lijkt te geven. Öztürk dreigt nu een boete van 441.000 euro te moeten betalen.

"Een erg hoge som en gewoon oneerlijk", zegt de verdediger. "Als alles voorbij is, zal ik mijn kant van het verhaal vertellen. Je zal heel verrast zijn en het beeld dat je hebt van sommige mensen bij de club zal helemaal veranderen."