Antwerp FC greep al eens naast OHL-coach Brys: Heb het serieus overwogen

Antwerp FC greep al eens naast OHL-coach Brys: "Heb het serieus overwogen"

08-01-2021 15:24
1

Marc Brys is bezig aan een goed seizoen met Oud-Heverlee Leuven en maakt alweer indruk als coach. De trainer stond daardoor de voorbije dagen even in de kijker om Ivan Leko op te volgen bij Royal Antwerp FC. Niet de eerste keer dat The Great Old aan hem dacht.

Zo onthult Brys op de website van OHL dat de Antwerpenaren in 2003 Brys al eens op de shortlist hadden staan. "Met Berchem Sport wonnen we de titel in vierde en derde klasse. Dat springt uiteraard in het oog", geeft hij aan.

"Komt daar nog bij dat we in die periode in een vriendschappelijke wedstrijd Antwerp helemaal van de mat speelden. De fans van Antwerp begonnen voor ons te supporteren en riepen ‘Kampioenen’. Antwerp-voorzitter Wauters wou mij absoluut binnenhalen", aldus Brys.

De rivaal
Antwerp werd het niet, maar wel rivaal K. Beerschot V.A. "Ik heb dat echt serieus overwogen. Een kans in Eerste Klasse, die laat je niet schieten. Maar al snel bleek ook Germinal Beerschot geïnteresseerd en toen was de keuze heel snel gemaakt natuurlijk", aldus Brys.

Brys was uiteindelijk van 2003 tot 2005 trainer van Germinal Beerschot en won daarmee de Beker van België. Hij werd daarop nog eens twee keer trainer van Beerschot en was ook coach van onder andere Deinze, Moeskroen, FC Eindhoven, FC Den Bosch, KV Mechelen, Faisaly, Al Raed, Najran SC en STVV.