Leko: Nieuwe coach van Antwerp zal het veel makkelijker hebben

Leko: "Nieuwe coach van Antwerp zal het veel makkelijker hebben"

08-01-2021 13:45
7

Ivan Leko heeft Antwerp verlaten voor Shanghai SIPG. De Kroaat blikt tevreden terug op zijn avontuur in Deurne-Noord, maar weet niet of hij voldoende waardering heeft gekregen voor zijn werk.

"Ik weet het niet. Ik laat het aan andere mensen over om te beslissen of het goed genoeg was", benadrukt hij bij Het Laatste Nieuws. "Maar als je ziet waar we op 15 mei stonden en waar we nu staan… De nieuwe coach zal het veel makkelijker hebben dan ik. Twaalf spelers weg, corona, een bekerfinale zonder nieuwkomers moeten spelen, wat een situatie."

Leko heeft het tij kunnen keren voor Antwerp. "Tien miljoen meer, hogere spelerswaarden, Antwerp dat weer bestaat in Europa, dat was er zes maanden geleden allemaal niet. Dat zijn de feiten. Of ik was gebleven als ik meer appreciatie had gekregen? Dat zou kunnen. Misschien wel, misschien niet. Maar ik had heus niet elke dag een schouderklopje nodig. Waardering was er genoeg binnen de staf en binnen de kleedkamer."

Leko gaat hoe dan ook veel beter verdienen in China. Hij zou een contract hebben van maar liefst vijf miljoen euro per jaar.