Overmeire treft met STVV meteen twee oude bekenden: Dat wordt plezant

Overmeire treft met STVV meteen twee oude bekenden: "Dat wordt plezant"

08-01-2021 12:45
2

Het eerste seizoen van SC Lokeren-Temse zit er in de Tweede Afdeling (vierde niveau) vermoedelijk op, maar de Waaslanders zijn wel nog actief in de Beker  van België. Binnenkort zal Killian Overmeire dus weer een wedstrijd voetballen op Daknam, iets wat intussen al van februari vorig jaar geleden is.

Overmeire trainde de voorbije maanden mee met Club NXT, maar nu is hij terug op Daknam. "Ik voel mij weer een jong veulen, hé. Het is eigenlijk veel te lang geleden. Ik ben blij dat ik mijn voetbalcarrière hier ga kunnen afsluiten. Nog even genieten van het spelletje waar ik mij thuis voel en dat is het belangrijkste", steekt het Lokeren-icoon van wal bij TV Oost.

De eerste wedstrijd van Overmeire wordt er meteen eentje tegen STVV, waar met Steve De Ridder en Peter Maes twee oude bekenden van Lokeren aan de slag zijn. "Wij hebben nog altijd een goed contact. We zijn nog altijd goede vrienden. Het is dus wel eens plezant om tegen hem te spelen. Ook de trainer kennen we daar nog goed. Dus ja, ik kijk er naar uit."

Geen forfait
Lokeren-Temse volgt een maand lang het strenge Pro League-protocol, waarbij de spelers en entourage tweemaal per week getest worden. De amateurclub weigerde zelfs een compensatie van de KBVB van 25.000 euro om in ruil forfait te geven voor het bekertreffen. "Ik begrijp dat de club geen forfait wil geven. Al is het maar om symbolisch te tonen van: ‘dit is de wederopstanding van Sporting Lokeren’."